De reisverzekering en terrorisme (Allianz Assistance)

30-11-2015

De afgelopen periode heeft er een aantal terroristische aanslagen plaatsgevonden. In juli vond in Tunesië een aanslag plaats en recent is ook Parijs doelwit geworden van een reeks terroristische aanslagen. Als uw klant een reis geboekt heeft naar een gebied waar sprake is van terrorisme dreiging, dan kunnen wij ons voorstellen dat hier vragen over zijn. In dit bericht beantwoorden we de meest gestelde vragen over terrorisme in combinatie met de reisverzekering.

Wordt schade door terrorisme vergoed?

Met een reisverzekering is uw klant goed verzekerd voor kosten die hij noodgedwongen moet maken vanwege een verzekerde situatie. Als uw klant de dekking ‘Bagage’ heeft afgesloten, is ook schade aan reisbagage verzekerd. Dit geldt ook als de schade wordt veroorzaakt door terrorisme.
Als een situatie in een land leidt tot onrust of stakingen kan het zijn dat uw klant extra kosten moet maken door oponthoud. Als het aan het eind van het verblijf op de bestemming is, dan is dit verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan de terugvlucht, als deze vertraagd is omdat luchtvaartmaatschappijen staken. Ook is het goed om te weten dat de reisverzekering gewoon geldig blijft als uw klant langer op zijn bestemming moet blijven.

Ik wil eerder naar huis vanwege een terreurdreiging. Worden deze kosten vergoed?

Als uw klant vanwege terreurdreiging eerder naar huis wil reizen, dan worden de kosten die hij hiervoor maakt niet vergoed door de reisverzekering. Er is geen sprake van een verzekerde gebeurtenis.

Als er sprake is van een terroristische dreiging, kan de reis dan geannuleerd worden?

Als uw klant niet meer wil reizen omdat er sprake is van een terreurdreiging, dan is dit niet gedekt op de Reis- en Annuleringsverzekering. Wij adviseren om dan contact op te nemen met de touroperator. In overleg kan de reis eventueel omgeboekt worden.

Een negatief reisadvies vanwege terreur, wat nu?

Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn actuele reisadviezen over terrorisme in een specifiek land te vinden. Als er wordt afgeraden te reizen naar een bepaald gebied vanwege terrorisme, dan kan er in overleg met de touroperator of reisorganisatie worden besloten de reis niet door te laten gaan. De reis kan worden omgeboekt of de klant kan schadeloos worden gesteld. Als de reis wordt omgeboekt, dan blijft de reis- en annuleringsverzekering gewoon geldig.

Ik kan niet op tijd naar mijn vakantiebestemming reizen. Worden deze extra kosten vergoed?

Als uw klant een Reis- en Annuleringsverzekering heeft afgesloten, dan biedt deze een dekking voor vertreksvertraging. Dit is een vergoeding voor ongebruikte vakantiedagen vanwege het later aankomen bij de geboekte accomodatie op de vakantiebestemming. Of een vergoeding gegeven wordt, hangt af van de voorwaarden die van toepassing zijn.

How can we help?

Als u twijfelt of een situatie wel of niet gedekt wordt door de Reis- en Annuleringsverzekering, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Claims. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur op telefoonnummer 020 561 8730.