Denkt u aan de Groene kaart indien u met de caravan naar het buitenland gaat!

24-06-2016

Het vakantieseizoen staat weer voor de deur. In Nederland zijn caravans automatisch meeverzekerd voor het risico van wettelijke aansprakelijkheid op de polis van het trekkende motorrijtuig, meestal een personenauto. Op de groene kaart wordt dit aangetekend door middel van de letter F en geeft dit geen probleem zolang auto en caravan zijn voorzien van hetzelfde kenteken.

Sinds caravans met een hoger gewicht dan 750 kg een eigen kenteken hebben gekregen, kan voor caravanbezitters in het buitenland soms een lastige situatie ontstaan, omdat het trekkende voertuig en de caravan verschillende kentekens hebben, terwijl alleen een groene kaart voor het trekkende voertuig getoond kan worden.

Naast Duitsland, Polen en Spanje blijkt dat ook in sommige andere landen om een aparte groene kaart voor de caravan wordt gevraagd. Uit de praktijk blijkt dat in sommige landen zelfs een boete wordt geheven. De groene kaart voor de caravan moet worden afgegeven door de verzekeraar van het trekkende motorrijtuig.

Bent u caravanbezitter? Dan kunt u hierover contact opnemen met ons kantoor.